Maksuliikenne-estot tulevat voimaan vuoden alusta – peliyhtiöiden musta lista julkaistaan tammikuussa

maksuliikenne

Suomessa astuu voimaan vuoden 2023 alussa maksuliikenne-estot, jotka koskevat mustalle listalle joutuneita peliyhtiöitä.

Suomessa aletaan blokkaamaan rahansiirtoja peliyhtiöille, jotka ovat harjoittaneet arpajaislain vastaista markkinointia. Toistaiseksi Poliisihallitus on julkistanut antaneensa maksublokit kahdelle yhtiölle. Nämä ovat laittomasti lottopelejään mainostaneet Nordic Tech Services N.V. ja Viking Technology N.V.

Tämän lisäksi Poliisihallituksen mukaan käynnissä on hallintoprosessi viiden ulkomaalaisen yhtiön kanssa. Nämä voivat mahdollisesti päättyä myös kieltopäätökseen, jolloin sivustolle rahan tallettaminen estetään.

Maksuliikenne-estojen kohdalla avainasemassa on pankit, jotka joutuvat estämään asiakkaiden talletuksia. Tämä maksaa kuitenkin pankeille melkoisesti, joten mistään yksinkertaisesta tilanteesta ei ole kyse.

– Maksuliikenne-estojen toteutumisen kannalta maksupalveluntarjoajat ovat avainasemassa, sillä niillä on velvollisuus estää maksut Poliisihallituksen edellyttämällä tavalla.  Maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitus. Mikäli maksuja ei estetä maksuliikenne-estojen mukaisesti, Poliisihallitus voi kieltää maksupalveluntarjoajalta rahapelaamista koskevien maksutapahtumien käynnistämisen ja toteuttamisen. Kiellon tueksi voidaan asettaa uhkasakko, Poliisihallituksen tiedotteessa todetaan.

Edelleen pelaaminen ulkomaalaisilla peliyhtiöillä on täysin laillista, joten sen suhteen suomalaisilla ei tule olemaan ongelmia. Esimerkiksi nettilompakot tarjoavat edelleen mahdollisuuden tallettamiseen ja pelaamiseen.

Maksuliikenne-eston piiriin joutuneet yhtiöt julkaistaan tammikuun aikana osoitteessa poliisi.fi/maksuliikenne-estot/.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset