Rahapelien maksublokki astumasssa voimaan vuoden 2023 alusta

Betsson Suomeen suomalainen maksublokki maksublokit

Maksublokki puhuttaa paljon Suomessa, sillä eduskunta on lyömässä läpi arpajaislain muutosta, joka toisi mukanaan myös melko radikaaleja asioita.

Nyt se näyttää melko varmalta, että maksublokit ovat todellakin tulossa Suomeen estämään ulkomaille suuntautumisen pelaamisen. Norjasta kantautuneet tutkimustulokset ovat osoittaneet, että maksublokkien teho on todella heikko. Sen sijaan pankit joutuvat tässä maksumiehiksi, sillä ne joutuvat kuittaamaan kulut, joita rajoitusten asettaminen tulee aiheuttamaan.

Näillä näkymin uusi arpajaislaki astuu voimaan vuoden 2022 aikana. Suunnitelmat ovat kuitenkin maksublokkien osalta sellaiset, että se käynnistyy vuoden 2023 alusta.

Myös eduskunnassa blokkien tehottomuus on tiedossa, mutta Iltalehden haastattelussa ollut kansanedustaja ja Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Jukka Gustafsson uskoo ennaltaehkäisevään voimaan.

– Taitavat pelaajat osaavat kiertää sen, mutta terveen psykologian mukaan sillä on pelaamiseen ennaltaehkäisevä vaikutus, jos voittoja ei voida maksaa, Gustafsson toteaa IL:lle.

Miten maksublokit pystyy kiertämään?

Varmasti helpoin tapa kiertää maksublokit on avata nettilompakko. Esimerkiksi Skrill ja Neteller tarjoavat todella luotettavat ja turvalliset nettilompakot, joiden avulla pystyt tallettamaan ja kotiuttamaan rahaa peliyhtiöiden sivuilta.

Nettilompakoiden suosio on kasvanut viime vuosina ja ne tulevat varmasti yleistymään entisestään. Asiakkaita houkutellaan myös erilaisilla kampanjoilla, joten siltäkin osin tarjolla voi olla erinäistä hyötyä.

Tämän lisäksi vaihtoehtona on käyttää VPN-yhteyttä. Tämäkin vaihtoehto on varmasti monelle jo entuudestaan tuttu, joten sekään ei tuottane ongelmia. Esimerkiksi suomalainen F-Secure tarjoaa Freedome-palvelun, jolla voit siirtää IP-osoitteesi toiseen maahan ja kiertämään mahdollisia blokkeja.

Vaihtoehdot eivät lopu vielä tähänkään, vaan pelaaminen onnistuu myös avaamalla ulkomaalaiseen pankkiin tilin. Tämän kautta rahansiirrot onnistuvat ilman ongelmia niin ikään peliyhtiöille.

Isoimmat huolet

Ammattipelaajia blokit huolettavat, sillä pelkona ei ole suinkaan niiden kiertäminen. Suurimmaksi ongelmaksi muodostuu se, jos peliyhtiöt eivät suostu enää jatkossa ottamaan suomalaisia asiakkaita. Suomen markkina ei ole monellekaan firmalle kovinkaan tärkeä, joten ne voivat tyytyä kieltämään suomalaisasiakkaiden ottamisen välttääkseen ongelmat viranomaisten kanssa.

Ammattipelaajat kaipaavat jokaista sivua, sillä kertoimien vertailu ja parhaan mahdollisen vaihtoehdon valitseminen on olennaisessa asemassa, jotta pystyt tekemään vedonlyönnillä elannon. Esimerkiksi Veikkauksen tarjoamilla kertoimilla ei ole mahdollista tehdä vedonlyöntiä ammatikseen.

Aiheeseen liittyvät uutiset