Betsson sai miljoonien uhkasakon Poliisihallitukselta – joutuu maksublokki-listalle

Betsson Suomeen suomalainen maksublokki maksublokit

Betsson on markkinoinut pelejään lainvastaisesti Manner-Suomeen, jonka johdosta Poliisihallitus määräsi yhtiölle 2,4 miljoonan euron uhkasakon.

Poliisihallituksen mukaan BML Group Ltd eli Betsson AB:n tytäryhtiö on markkinoinut pelejään laittomasti Manner-Suomeen pitkäkestoisesti ja monikanavaisesti. Tämän tuloksena yhtiölle on määrätty todella kova 2,4 miljoonan euron uhkasakko.

– Poliisihallituksen yhtiölle antama kielto koskee aineistoa, jolla suoraan tai epäsuorasti edistetään rahapelien myyntiä Manner-Suomessa BML Group Ltd:n rahapelisivustoilla. Kielto käsittää Manner-Suomessa oleviin kuluttajiin vetoavat markkinointi-ilmaisut, suomalaisten julkisuuden henkilöiden käyttämisen rahapelien markkinoinnin mainoskasvoina kuluttajiin vetoavalla tavalla, Manner-Suomeen suunnatut podcastit sekä videopodcastit ja artikkelit, joiden tarkoituksena on suoraan tai epäsuorasti edistää rahapelien myyntiä Manner-Suomessa, tiedotteessa todetaan.

– Kieltoa noudattaakseen BML Group Ltd:n tulee pidättäytyä uuden Manner-Suomeen kohdistuvan myynninedistämisaineiston julkaisusta omilla rahapelisivustoillaan, poistaa niiltä aiemmin julkaistu myynninedistämisaineisto sekä pidättäytyä markkinointitoimista jatkossa myös muiden verkkosivustojen kautta, tiedotteessa kirjoitetaan.

Mikäli Poliisihallitus katsoo, että BML Group Ltd jatkaa markkinointia Manner-Suomeen, niin käynnistyvät toimenpiteet uhkasakon tuomitsemiseksi maksettavaksi. Päätös astuu voimaan 3.6.2023. Tuohon asti BML Group Ltd:llä on oikeus valittaa päätöksestä.

Kun kielto astuu voimaan, niin samalla hetkellä Betsson AB asetetaan myös Poliisihallituksen maksuliikenne-estolistalle. Se tarkoittaa sitä, että asiakkaiden pankkitalletuksia peliyhtiöiden sivuille aletaan estämään. Talletusten estäminen on maksupalveluntarjoajien vastuulla. Tämä tarkoittaisi sitä, että BML Group Ltd:n eri brändien pelitileille ei voisi enää jatkossa tallettaa rahaa esimerkiksi pankkikortilla tai verkkopankin kautta. Pelaaminen ei kuitenkaan edelleenkään ole laitonta näille yhtiöille.

Miten tallettaa rahaa Betssonin pelitileille?

Betsson AB:n tunnetuimmat brändit ovat Betsafe, NordicBet ja Betsson, joita kaikkia kielto tulee koskemaan. Monet näistä ovat myös suomalaisten pelaajien suosiossa laadukkaiden kertoimien johdosta. Pelaaminen on näille sivuille myös jatkossa täysin laillista, eikä esimerkiksi kotiutuksia näiltä sivustoilta voida lakien mukaan estää. Ainoastaan talletukset on mahdollista estää maksupalveluntarjoajien toimesta.

Maksublokit kuitenkin koskevat verkkopankkitalletuksia ja luottokortilla tapahtuvia talletuksia. Esimerkiksi nettilompakot tarjoavat edelleen mahdollisuuden tallettaa näille sivustoille.

Näin ollen voit avata tilin nettilompakkoon. Erinomaisia vaihtoehtoja on esimerkiksi Skrill ja Neteller, jotka ovat kansainvälisiä ja erittäin luotettavia yhtiöitä. Tämän jälkeen voit kirjautua pelitilillesi ja valita talletustavaksi kyseisen nettilompakon. Tätä kautta saat siirrettyä rahat pelitilillesi ilman ongelmia. Vastaavasti pystyt kotiuttamaan myös voittosi samaiselle nettilompakolle, jonka jälkeen voit nostaa ne takaisin pankkitilillesi.

Lisätietoa maksublokkien kiertämisestä pääset lukemaan TÄÄLTÄ!

Aiheeseen liittyvät uutiset